Department of Medical Education & Technology Era's Lucknow Medical College, Era University, Lucknow 226 003

Proposed Program Schedule for Online Curriculum Implementation Support Program (CISP) - 2 for Second Phase Faculty

Date: 3rd – 4th September, 2020

MEU Chairperson – Prof. M.M.A. Faridi MEU Co-ordinator – Prof. Farzana Mahdi Associate Coordinator – Dr. Brijesh Rathore

Day 1 – 03.09.2020							
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty			
8:45- 9.00	Pre-Test		15 minutes	Dr. Shadma Yaqoob Dr. Parul Gupta			
9:00-9:30	Registration, inauguration, ice breaking	Ice breaking and introduction of participants and faculty	30 min	Prof. Sucheta Dandekar Dr. Shadma Yaqoob Dr. Parul Gupta			
9:30-10:30	Competency based medical education (CBME)	Definition of competency, Difference between competency, objectives & outcomes (with examples); introduction to CBME, salient differences from conventional model	60 min	Prof. Sucheta Dandekar			
10:30-11:00	Tea						
11:00-11:30	IMG: Goals, roles &Competencies	How to link national health needs to competencies and objectives	30 min	Prof. Farzana Mahdi			
11:30-12:30	Deriving objectives from competencies	Demonstrate linking of competency with domains of learning using the competency sheet	60 min	Prof. Vineeta Khare Dr. Parul Sinha			
12:30-13:00	Linking competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)	Hands-on experience - group work, small groups work with faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL methods	30 min	Prof. Sucheta Dandekar			
13:00	Lunch						
13:45-14:15	Graduate Medical Education Regulations (GMER) 2019	Time frame, training methods, integration, assessment, new additions like Foundation Course, formative feedback	45 min	Prof. Nirupma Lal			
14:15-14:45	Electives	Concept of electives	30 min	Prof. Sucheta Dandekar			
14:45- 15:00	Tea						
15:00-16:00	Foundation Course Early Clinical Exposure	Concept, components, timeframe & examples	60 min	Dr. Brijesh Rathore Dr. Anuja Bhargava			
16:00-17:00	AETCOM module	Purpose, mission and objectives & booklet review	60 min	Dr. Parul Sinha			

Day 2 – 04 .09.2020							
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty			
9:00-9.45	Student Doctor - Clinical Teaching	Concept, framework & group activity	45 min	Prof. Zeba Siddiqi			
9:45- 11:00	Alignment and Integration	Concept, framework (using examples from competency table)	75 minutes	Prof. Farzana Mahdi Dr. Anuja Bhargava			
11:00 - 11:15	Tea						
11:15-13:00	Skills training	Competency acquisition, Skills lab: group activity Prescription Skills	105 min	Prof. Sucheta Dandekar Prof. Vineeta Khare Dr. Anuja Bhargava			
13:00	Lunch						
13: 45 – 14:45	Assessment in CBME	Principles as relevant to CBME, assessment methods	105 minutes	Prof. Nirupma Lal Dr. Brijesh Rathore Dr. Chhavi Nanda			
14:45- 15:00	Теа						
15:00-16:00	Aligning assessment to competency objectives & TLM	Group activity	60 min	Prof. Ajay Mishra Dr. Anuja Bhargava			
16:00- 16:45	Curricular governance	Presentation & discussion	45 min	Prof. M.M.A. Faridi			
16:45-17:00	Feedback and Open House		15 min	Prof. Sucheta Dandekar Dr. Priyanka Shukla			
17:00 – 17:15	Valedictory / Post test			Dr. Parul Gupta Dr. Shadma Yaqoob			